25 Ağustos 2009 Salı

Zümre Değiliz, Kitleyiz!

Endüstriyel spor furyasına kapılmış olan yeni çeşit taraftarlar için (yeni "nesil" değil, çünkü bu insanların içinde yaşça büyük olanlar da var) yeni stadyum ve tesislerden sonra büyüdüğü sanılan bir Fenerbahçe var.

Oysa ki bu kulüp, 1932 yılında, Mustafa Kemal Paşa'nın da ziyaret ettiği o Kuşdili'ndeki mütevazi lokali yandığında halk sahip çıktığı için hala hayatta. Eğer Fenerbahçe'nin sevenleri, yani halk 17.000 lirayı; 50 kuruş, 1 lira, neyse arttırıp toplamasaydı, iki ay içerisinde, çoktan bir banka tarafından haczedilmiş olacaktık.

Oysa, mazisinde o hüzünlü ve güzel zamanları barındıran Fenerbahçe'nin şimdiki icra makamı, omuzlarında şerefle yükseldiği bir halkı yok saymaya çalışıyor.

Bu olan bitene karşı sessiz kalınmayacak. Belki bu savaşı kaybedeceğiz ama hiç değilse "Dövüştük işte! Savunmaya çalıştık değerlerimizi, Fenerbahçemizi" denecek.

Biz zaten dökeceğimiz en fazla gözyaşını 2006 Denizli'de tükettik. Daha başka hiç bir şey koymaz bize. Yeter ki sessiz kalmayalım. Bilet fiyatlarını halkı hiçe sayarak ayarlayanlara haykıralım:

Fenerbahçe, Halkın Takımıdır.
Fenerbahçe, Halktır.

1 yorum:

  1. 16 Ağustos 1997, Cumartesi-ALİ ŞEN




    Halkın dediği olacak

    Taraftara ve halka bu konuda söz verdiğini söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, ‘‘Bir takım menfaat grupları halkın arzularına set çekemez. Türkiye'de ekonomik durumlar belli. CINE 5 halkın cebinden olmayan parasını alacak diye verdiğim sözden geri adım atmam'' dedi


    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, halkın maçları açık BİMAŞ kanallarından izlemek istediğini ve haklın bu isteğinin mutlaka gerçekleşeceğini söyledi. Bir takım menfaat gruplarının halkın arzularına set çektiğini vurgulayan Şen dün yaptığı açıklamada şunları söyledi:


    ‘‘Ülkemizde halkın arzuları bir türlü yerine gelmiyor. Ya bu şekilde veyahut da bir diğer şekilde, bir takım menfaat grupları çıkıyor, halkın arzularına set koyuyor. Halkın ihtiyaçlarını karşılamıyor. Ben göreve geldiğimden bu yana, ısrarla dikkat ettiğim ana konulardan biri taraftarlarımızın ihtiyaçlarını gidermek, arzularını yerine getirmektir. 7 yıl şampiyon olmamış Fenerbahçe'nin şampiyon olması, taraftarların ve bütün Fenerbahçe'nin arzusuydu. Bu arzu yerine gelmiştir. Bir diğer beklenti Şampiyonlar Ligi'ne kalıp başarılı olmaktı. Kaldık ve 7 puan aldık ve kimsenin yenemediği Manchester'i yendik. Bunların yanı sıra taraftarların bir de ihtiyacı var. Türkiye'de ekonomik durumlar belli. Futbolsever para vermeden evinde oturacak maçı seyredecek.


    SEMBOLİK ÜCRET


    Türkiye'nin her ucunda ve yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın bu tabii hakkını elde edecek sistemi geliştirmemiz lazımdı. Bu halkın mutlu olacağı, kulübün çok para kazanacağı bir sistemidir. Israrla inatla bunu savundum ve bunlar oldu. Fenerbahçe Stadı'na gelecek taraftarlar da takımlarını canlı seyrederken, evinde rahat ücretsiz maç seyreden taraftarlar gibi sembolik bir para ödemeli. Ve nitekim, açık Bimaş kanallarında maçlar yayına başlayınca açık tribün 50 bin maraton 100 bin numaralı tribüne de 250 bin lira gibi sembolik ücret ödeyecekler. Böylece takımını statta canlı seyretmek isteyen taraftar da mutlu, olacak. Hatta Fenerbahçe Stadı'na gelecek Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu ve diğer kulüplerin taraftarlarından da daha fazla ücret talep etmeyeceğiz. Onlar da bu sembolik parayla takımlarını izleyecekler '' dedi.


    GERİ ADIM ATMAM


    BİMAŞ kanallarının Fenerbahçe Stadı'ndaki maçlarını vermesi konusunda anlaşma yapılması halinde deplasman maçlarının CINE 5'ten yayınlanmasına izin vereceklerini belirten Şen sözlerini şöyle sürdürdü:


    ‘‘Benim halkın içinden gelen biri olarak, halka verdiğim bu sözden geri adım atmam mümkün değildir. Bu tablo da herkes mutlu. Sırf para kazanacağım diye, ekonomik güçlük içinde olan, halkımızdan cebinde olmayan parayı talep etmek hiç bir şekilde halka hizmetle bağdaşmamaktadır. O bakımdan CINE 5, sadece Fenerbahçe'nin deplasman maçlarını yayınlamalı. Diğer kulüpler de benim bu mücadelemden dolayı, kasalarını doldurmuş olacaktır. Halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir başkan çabası gösterdiğimden dolayı, bu mutluluğu bütün taraftarlarımız ve halkla paylaşmak bana büyük bir gurur vermektedir. Bugün halkımız geçim sıkıntısı çekiyor.


    HALKIN AVUKATIYIM


    Biz Fenerbahçe ve ben Ali Şen olarak da halka bu katkıyı gösterirken, CINE 5'in daha fazla para kazanması uğruna halkı niçin ezeyim. Sözümden dönmem mümkün değildir. Fenerbahçe Stadı'ndaki maçları BİMAŞ kanallarının, vermesini anlaşma içine aldığımız anda Fenerbahçe'nin deplasman maçlarının da CİNE'5 ten yayınlanmasına müsaade ederiz. Eğer ki, ilk iki haftada olduğu gibi Fenerbahçe maçlarının içerde ve dışarda yayınlanmasına federasyon ve CINE 5 mani olmaya devam ederlerse, bu Türk futboluna ve halka vurulan en büyük darbe olacaktır. Bunu yapmasınlar. Ben halkın hakkını korurken, CINE 5 beni, halkı kışkırtıyorum gibi saçma bir gerekçe ile savcılığa veriyor. Halkın avukatı olmaya devam edeceğim. Bu kavganın bitmesi, halkın ihtiyaç ve arzularını yerine getirmemdeki çabama CINE 5 ve federasyonun kavgasız bir şekilde yardımcı olmaları gerekmektedir. ''

    YanıtlaSil